15 Mar 2010

Dur Polis!

Her pazartesi oldugu gibi bugün de idman vardi. Dönüste otobana ciktigimda uzaktan uyari isareti vardi elektronik levhada. Hasiktir trafik mi var bu saatte yoksa sis mi var nedir ne degildir derken bir baktik "falschfahrer" yaziyo. Ilk defa gördüm bu yaziyi. Anlami da su. Dangalagin birisi otobanda ters yöne girmis. Benimle birlikte bizim kaleci de geliyo arabada. Ehjeüheüehü degisik bisey oldu lan ne güzel aksiyon yasicaz falan derken otobana polis damladi. Levhada zaten 80 yaziyo, polis önüme gecti. 3 seritli otobanda orta seritte 50-60 ile gitmeye basladik. Sirenler yaniyo tabi. "Dur Polis" yazisi üstte, camdan da kirmizi isikli bi cihaz uzatti gecmiyim diye.

Polisin arkasindan aheste aheste gittik. Biz tabi karsidan gelecek olan gerizekaliyi bekliyoruz dört gözle. Polis arabasindan sonra gelen ilk araba da biziz hani. Bi yandan havamiz var, bir yandan da göt korkusu. Karsidan gelen direk polise, polise olmazsa bize gömcek. Hani ölümden korktugum falan yok da, bu resmen bok yolu olurdu be arkadas.

Ters yöne nasil girilir onu da anlamis degilim! Her yerde milyonlarca levha var anasini satayim. Otobana girerken de, cikarken de saga dogru gidiyosun. Hangi mantikla giriyosun ters yöne ki?

Neyse ki sag saglim gelebildim eve. Yoksa suan yazamazdim bu yaziyi degil mi? :)


Saygilar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder