27 Ara 2008

Su Cilgin Türklerden bir demet - # 1

Yunan Ordusunun Ankara yürüyüsünde olmasi Istanbul´da yasayan bazi Rumlarin götünün kalkmasina sebep olmus. Iste size tüylerimi diken diken eden, kitabi okurken adeta orgazm yasatan olay. Ellerinden öpmek isterdim Efe Mehmet.
Su Cilgin Türkler Sayfa 410:

Aksaray´a giden iki vagonlu yari bos tramvaya, Karaköy´de iki Rum bindi, en öndeki siraya oturdular. Vagona raki kokusu yayildi. Öteki yolcularin cogu isten eve dönen, yorgun, icine kapanik, sessiz Türklerdi. Rumlar kendi aralarinda bagira bagira Rumca konusuyor, birbirlerine el sakasi yapiyor, kahkahalar atiyorlardi.

Biletci yanlarina geldi:
"Evet beyler?"
Genc Rum yüksek sesle Türkce, "Ver bakalim Ankara´ya iki bilet!" dedi.
Biletci anlamamisti:
"Nereye?"
Genc Rum ötekine döndü:
"Bir de nereye diye soruyor."
Öteki Rum biletciye cikisti:
"Nereye olacak vre Turkos? Ankara´ya iste. Kes Ankara´ya iki bilet. Biz de görelim su Ankara´yi."
Rumlar bu oyunu pek sevmislerdi, bir süre devam ettirdiler. Birdenbire tok bir ses bu civik oyunun üstüne balta gibi indi:

"Yetti ulan!"

Ses vagonun arkasindan geliyordu. Sarhos hayretiyle o yana döndüler. Orta yasli, kir biyikli bir Türk vagonun ortasindaki yolda aykta durmus kendilerine bakiyordu. Yüzü öfkeden kipkirmiziydi. Elinde büyükce bir tabanca vardi. "Alin cehenneme iki bilet!" dedi, silahini iki kez atesledi. Alinlarindan vurulan Rumlarin biri siralarin arasindaki yola yuvarlandi, öteki arka üstü ucup giris sahanligina düstü. Adam Efe Mehmet diye taninan Edirnekapili bir Istanbulluydu.
Tabancasini koynuna yerlestirirken vatmana seslendi:
"Durdur kardes"
Yolculara döndü:
"Sabrimizi korkaklik saniyor bu palikaryalar."
Tramvay demir tekerleklerinden ve raylardan kivilcimlar sacarak zangirdaya zangirdaya durdu. Efe elini gögsüne bastirarak yolculari selamladi, polislere teslim olmak icin asagi indi.
Rumlarin neseleri sürdü ama bu olaydan sonra Ankara üzerine saka yapmaktan kacindilar.
Ankara tekin degildi.

3 yorum:

  1. Supermis. Adamin gotunden kan aliriz gerekirse. Bu su an icinde gecerli, kimse halkin sessizligini korkaklik olarak algilamasin. Eger vatana ciddi zarar verildigini gorursek, yine o donemlerdeki gibi once kisisel olarak sonra toplu olarak gerekli mesaji veririz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. gerektigi zaman Türklerin nasil birlik icinde oldugunu tarihte cokca gösterdik. bunu da bildiklerinden yok iste yunanistana gelemezler. bak buralari görüyosun, herkes türk =)

    bu arada:
    tarih de tekerrürden ibarettir.

    YanıtlaSil